aanbouw

Aanbouw of Uitbouw met Architect KING

Steeds meer mensen later hun huis bouwen met een architect. Ze willen iets meer dan een catalogusuitbouw, een aan- uitbouw die bij hun gewenste ‘lifestyle’ aansluit. Een aanbouw is eigenlijk een toevoeging van een afzonderlijke ruimte, terwijl een uitbouw een vergroting van een bestaande ruimte is.

Mijn ervaring is dat mensen meestal het idee hebben dat een aanbouw een soort rechthoekige doos is, die aan de achtergevel geplakt wordt, 2.5 meter diep, met een schuifpui richting de tuin. Deze oplossingen zijn veelal als standaardpakket te koop bij aannemers en gespecialiseerde bedrijven tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Voor architect KING zijn aanbouwen een specialisme geworden, met betrekking die zaken als situatie, aansluiting, verbouwing, daglichtinval, routing, functionaliteit, constructieve mogelijkheden en bouwbeperkingen, regelgeving, kosten en materialisatie gecombineerd met uw eigen wensen en ideeën. Daarnaast zal de uitwerking moeten passen bij de bestaande woning en belangrijker, binnen uw budget.

Ruimtelijk en functioneel valt veel meer uit uw huis te halen dan deze catalogus oplossing. De visie en mogelijkheden van aanbouwarchitect KING levert een vele malen hogere opbrengst op in ruimtebeleving en leefkwaliteit. Zelfs een eenvoudige ingreep kan al dramatisch afwijken van het 'standaard-denken'. Als u toch bezig bent met nieuwe funderingen, is het bijvoorbeeld mogelijk om een twee woonlagen te creëren.

De indeling van een woning bepaalt hoe u uw leven leidt: uw computerhoek, uitzicht, keuken, eettafel, berging, u garderobe, ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze in een bepaald leefpatroon in uw huis aanwezig zijn en niet zomaar met elkaar verwisseld kunnen worden. Met een aanbouwverbouwing kan de aanbouwarchitect een nieuwe visie voor u vormgeven die bij uw ‘lifestyle’ past. En met het toevoegen van extra ruimte kunnen alle voornoemde zaken in een ander perspectief worden geplaatst en kunt uw dagelijkse patroon volledig bij u passen, uw droomhuis. Het is de kunst van architect KING om juist met deze zaken in het achterhoofd verbeteringen in de organisatie van uw ruimte en daarmee in uw dagelijkse leven, te bewerkstelligen.